top of page
תמונת הסופר/תד"ר גיל פומפ

כאב בזמן בדיקות גינקולוגיות


אז פורסם לא מזמן בעיתון מכובד שאלחוש של צוואר הרחם בעת התקנת התקן תוך רחמי מוריד את הכאב. נהדר. עכשיו יש ביסוס מחקרי לפרקטיקה שאני נוהג בה כבר מספר שנים. שימוש באלחוש מקומי בעת התקנת התקן תוך רחמי. אין סיבה שפעולות מרפאתיות יהיו מלוות בכאב. תם עידן הוטרינריה.

אז זה שלא. לפני כחודש היה דיון בכנסת על הצורך להתחשב בכאב של האשה בעת ביצוע פעולות גינקולוגיות. מצורפים לינקים לתיאור הישיבה הסוערת בוועדת הכנסת לקידום מעמד האשה ושיוויון מגדרי (17.11.2020)

היתה שם התייחסות מיוחדת לפעולת הכנסת הלמינריות שנעשית סביב הפסקת הריון בשליש השני כצעד מקדים. הנושא קרוב מאוד לליבי. מצאתי מסמך של ועדת הלסינקי על מחקר שערכתי באסף הרופא לפני כ8 שנים על שימוש באלחוש לצוואר הרחם בעת הכנסת למינריות. כי כבר אז, כמו היום, חשבתי שאין סיבה שאשה צריכה לסבול בעת ביקור אצל רופא נשים או בפעולות גינקולוגיות. המחקר שלי הופסק. ביוזמתי. פשוט לא יכולתי להזריק פלצבו לחלק מהנשים כאשר אני יודע שכבר יש אפשרות למנוע את הכאב. אז לא זכיתי לפרסם מאמר יפה בעיתון מכובד. אבל הניסיון שהצטבר בעת הטיפול בכאב, היה הבסיס לפיתוח הטיפול שלי לכאבי אגן בהריון. ואחרי זה עוד רשמתי על זה פטנט (אז אני לא אמור להצטער בסופו של דבר).

בשורה התחתונה. יש צורך בהתייחסות לנושא הכאב. אסור לקבל את הכאב בפעולות גינקולוגיות כ"רע הכרחי". יש ביסוס מחקרי לטיפול נאות בכאב. עכשיו גם פורסם. יש ניסיון של שנים בטיפול מרפאתי בכאב. עכשיו נותר רק להפיץ את הבשורה. ועדיין חבל שהיה צריך דיון בכנסת עם סיפורי זוועה כדי להגיע לאותה מסקנה שהיתה מונחת לפנינו כבר שנים.



נ.ב.: אם כבר מדברים על התקנים תוך רחמיים ונטרול כאבים. יש לי מקום חם בלב להתקן הכדורי (בלרין). קטן יותר, דק יותר, עדין יותר . ללא קצוות חדים. ללא זרועות שמתפרקות. אני מייעץ להם בימים אלו לגבי תפיסת עולמי על הנגשת רפואת נשים איכותית, לכולן. וללא כאב. אני מודה להם על הקשב לדבריי.

שלכן ד"ר גיל פומפ







29 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page