top of page
תמונת הסופר/תד"ר גיל פומפ

סיכום כנס החברה הישראלית לאם ולעובר - 27.12.13


כנס החברה הישראלית לרפואת האם והעובר – תה"ש 27.12.13 – עיקרי הדברים:

[למי שרצה להיות שם ולא צלח בדרכו, למי שלא רצה להיות שם, אבל רוצה לשמוע את השורות התחתונות, ולמי שלא ממש אכפת לו באופן כללי, אבל בכל זאת אוהב להתעדכן – הפוסט הזה בשבילכם] • ראשית, הפקה מרשימה של פרופ' אייל שיינר, מנהל יולדות ד', סורוקה. נושאים מעניינים, מרצים מרתקים, וארגון מתוקתק.

• מרצה אורח מטורונטו, קנדה – ד"ר Barret JF. לידת תאומים נרתיקית היא באותה רמת סיכון כמו לידה בניתוח קיסרי. לא יותר בטוחה, לא יותר מסוכנת. הקושי בחילוץ העובר השני אינה מתבטלת בלידה ניתוחית.

• פרופ' יריב יוגב, יו"ר החברה הישראלית לרפואת האם והעובר, הציג את הניסיון בהשראת לידה (המכונה גם זירוז) לאחר ניתוח קיסרי. אין הבדל משמעותי בסיכון בתחלואה (כגון קרע של הרחם) בהשוואה להמנעות מזירוז. זאת ועוד, הממצאים הנ"ל תקפים גם לנשים בלידה מתקדמת (לידה שישית ומעלה) עם ניתוח קיסרי בעבר.

• ד"ר אסנת ולפיש - בי"ח הלל יפה, חדרה - הציגה במקצועיות רבה את נושא ההדבקויות לאחר ניתוח קיסרי והדרכים לצמצמן. רב הנסתר...

• ד"ר מיכל חוברס, ראש החברה הישראלית לרפואת איידס, הציגה עדכונים לניהול ההריון והלידה בנשים נשאיות HIV. במידה והטיפול התרופתי המשולב ניתן זמן רב לפני הלידה, ורמת הנגיף בדם נמוכה מאוד מאוד, ניתן ככלל לאפשר לידה נרתיקית (להבדיל מהנטייה לנתח על מנת לצמצם הדבקת היילוד ב HIV). החידוש העיקרי הוא שכנראה בעתיד הקרוב בדיקת HIV תיעשה באופן שיגרתי כבדיקת סקר לנשים בהריון. ממש כמו הבדיקות כיום לצהבת נגיפית B ומחלת העגבת.

• פרופ' שלי מזעקי (ברכות על המינוי החדש) הציג בצורה משכנעת את נושא היילוד האלקטיבי והציג עבודה מהפכנית. למרות שיש נתונים רבים שהזמן האידיאלי ליילוד אלקטיבי הוא שבוע 39 (קודם לכן יש יותר תחלואה נשימתית של היילוד, ולאחר מכן יותר מצבי מצוקה משניים להזדקנות השלייה), ניתן לבצע הבשלת ריאות תרופתית וניתוח יזום בשבוע 37, עם אותן התוצאות המושגות כיום בשבוע 39. נשמע אולי איזוטרי, אבל ייתכן שהדבר יאפשר לזמן לניתוח אלקטיבי בשבוע 37 נשים עם סיכון גבוה (כגון נשים עם ניתוחים קיסריים רבים בעבר) מבלי "לשלם את המחיר" של הבשלות הריאתית. מבחינתי קיבל פרופ' מזעקי שני לייקים גדולים. כל הנ"ל על קצה המזלג בלבד, וחלק מהנתונים הנ"ל הם רק ממצאים ראשוניים, מרתקים, אבל לא בטוח שעדיין יישומיים. נחיה ונראה...

41 צפיות0 תגובות
bottom of page